Op dinsdag 30 juni organiseerde GCE Nederland een online webinar over het GEM report. Met 55 deelnemers – die via de chat vragen konden stellen en 3 sprekers die ieder vanuit hun eigen invalshoek het GEM report belichtten – een geslaagd event.

Vragen van deelnemers die niet tijdens de webinar beantwoord konden worden, behandelen we binnenkort hier op de website. Kijk nu de webinar terug!

Naast een online database (WIDE) en monitoring tool (SCOPE) lanceert UNESCO ook een ‘PEER’ platform voor landen om inzicht te krijgen in en inspiratie te putten uit elkaars wetten en beleidsstukken rondom inclusief onderwijs.

Om SDG4 te bereiken, zal zeker met de Covid-19 Pandemic, mondiaal extra veel inspanning gelevert moeten worden om de nog dieper geslagen kloof naar het bereiken van gelijkheid te dichten.

Toelichting op het rapport kwam van Anna Christina D’Addio, senior beleidsanalist GEMR-team UNESCO. Bekijk hier de Powerpoint. Een reactie en koppeling naar Nederlands ontwikkelingsbeleid om SDG4 mondiaal te bereiken van Corien Sips, beleidsco√∂rdinerend medewerker, Civil Society and Education Division, Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bekijk hier de Powerpoint. Tenslotte maakte GCE-NL voorzitter Trudy Kerperien, een koppeling naar haar activiteit vanuit GCE-perspectief. Interactie met de deelnemers en discussie werd mogelijk gemaakt door moderator Sandy Nijhuis.

Het Global Education Monitoring Report 2020 brengt in beeld hoe ver we in de wereld op weg zijn naar SDG 4 en focust in het bijzonder op inclusief onderwijs.