23-01-2018, ONE | Steun het GPE om 130 miljoen meisjes de kans op onderwijs te geven – teken de petitie van ONE!

Als je onderwijs mogelijk maakt voor een meisje in een van de allerarmste landen ter wereld, verander je niet alleen háár wereld, maar ook die van jou.

130 miljoen meisjes gaan nu niet naar school. We lopen daardoor 130 miljoen potentiële ingenieurs, ondernemers en politieke leiders mis. Onderwijs is een van de krachtigste wapens in de strijd tegen extreme armoede. Daarom is het schandalig dat zoveel meisjes niet de kans krijgen om te leren.

In de komende weken hebben we een ongelofelijk kans om hier iets aan te doen

Wereldleiders worden gevraagd om te investeren in een van de grootste onderwijsfondsen voor de armste landen ter wereld. Als ze allemaal een serieuze bijdrage leveren, dan krijgen miljoenen meisjes de kans om hun twaalf jaar onderwijs volledig af te ronden. Dat zijn een heleboel opgeleide jonge vrouwen, die de wereld kunnen veranderen.

Vraag wereldleiders onderwijs te financieren, zorg ervoor dat alle meisjes tellen

Beste wereldleiders,

130 miljoen meisjes gaan niet naar school. Daar moeten we dringend iets aan doen. Financier het Global Partnership for Education als deel van de oplossing. Zodat miljoenen meisjes in de armste landen het onderwijs kunnen krijgen waar ze recht op hebben.

Teken hier de petitie


Meer over de petitie

De ONE Campaign voert wereldwijd lobby en campagnes om een einde te maken aan extreme armoede en bestrijdbare ziekten. Onderwijs is daarbij een van de thema’s. In 2017 en begin 2018 vraagt ONE aandacht voor onderwijs voor meisjes met de campagne Poverty is Sexist.

De petitie wordt niet op één internationaal moment aangeboden, maar aan diverse regeringsleiders op relevante momenten. De petitie is al overhandigd aan de Engelse regering; aanbiedingen in Duitsland, Italië, Ierland, Frankrijk en Noorwegen staan in de agenda, en een aanbieding in Nederland is in de maak.

De sluitingsdatum is nog niet bekend, waarschijnlijk blijft de petitie ook na de Financieringsconferentie van het GPE op 1 en 2 februari nog open staan om de regeringsleiders die dan een voorlopige toezegging hebben gedaan, over de streep te helpen.