06-03-2017 | Vlak voor Internationale Vrouwendag op 8 maart lanceert de ONE Campaign een wereldwijde campagne voor meer investeringen in onderwijs voor meisjes. De petitie wordt aangeboden op de G20 die op 7 en 8 juli zal worden gehouden in Hamburg.

Petitie ONE: Armoede is seksistisch

Op dit moment hebben 130 miljoen meisjes wereldwijd geen kans om naar school te gaan. Waardoor ze zich niet volledig kunnen ontwikkelen.

De leiders van ’s werelds 20 grootste economieën ontmoeten elkaar binnenkort in Hamburg in Duitsland. Ook onze minister-president is uitgenodigd. Deze G20-klas van 2017 zou goede rapportcijfers kunnen halen… áls ze nieuwe financiering en beleid zouden ondersteunen waardoor ieder meisje onderwijs kan krijgen. Of ze kunnen niks doen en zo nog slechtere rapportcijfers krijgen.

Armoede is seksistisch. Het raakt meisjes en vrouwen het hardst. Maar wat als een meisje in ’s werelds armste landen wél naar school kan? Dan heeft dat een positieve impact op haar gezondheid, financiële situatie en haar kansen voor de toekomst. De kans dat ze kindbruid wordt, een slachtoffer van geweld is of hiv krijgt is veel kleiner. En ze zou haar familie – en het hele land – uit de armoede kunnen helpen.

Vind jij ook dat alle meisjes tellen? Zet dan je naam onder het schoolrapport dat we aan de G20 zullen bezorgen:

Geachte G20-leiders,
Het is 2017 en 130 miljoen meisjes gaan niet naar school. Dat is onaanvaardbaar. Ik reken erop dat jullie voldoende middelen en plannen gaan realiseren, om ervoor te zorgen dat iéder meisje, in elk land, het onderwijs krijgt waar ze recht op heeft. Ik vind dat meisjes tellen – ik hoop dat jullie dat ook vinden.

→ Teken hier de petitie van ONE
→ Download hier het rapport ‘Poverty is Sexist: Why education every girl is good for everyone