default logo

Global Action Week for Education 2018

13-04-2018 | De jaarlijkse wereldwijde actieweek voor onderwijs van de Global Campaign for Education vindt dit jaar plaats van 22 tot 28 april. Net als vorig jaar roept GCE op tot meer aandacht voor maatschappelijke organisaties bij de internationale onderwijsdoelen.

 

Elk jaar richt GCE-internationaal de volle aandacht op een speciaal thema rond het recht op onderwijs. Nationale coalities gebruiken dit thema om de acties in eigen land meer kracht bij te zetten. Veel lobby- en publieksacties spitsen zich daarom toe in de gezamenlijke actieweek in april: de Global Action Week for Education.

Dit jaar werkt de GCE-beweging verder aan het thema van 2017: de rol van burgers en hun organisaties bij het bereiken van de internationale onderwijsdoelen. Niet met één grote mondiale campagne, maar met lobby- en publieksacties voor verschillende onderwerpen.

Onderwijs is niet slechts een kwestie van lesgeven. Onderwijs schoolt mensen voor de maatschappij en samenleving, scholen maken deel uit van een bredere gemeenschap, en in het onderwijs zouden mensen tot hun recht moeten kunnen komen. Goed onderwijs, waarin geen groepen worden buitengesloten, is dus een maatschappelijk vraagstuk. Maatschappelijke organisaties zouden daarom op alle niveaus moeten kunnen meepraten over de inrichting van onderwijs en het toezicht erop.

 

Lees hier alles over de Global Action Week for Education 2018