In 2007 ontwikkelde de Global Campaign for Education Nederland een bordspel om kinderen bewust te maken van de leefsituatie van hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden en de problemen die overwonnen moeten worden om -toen nog- millenniumdoel 2, basisonderwijs voor elk kind, te bereiken. Anno 2023 is het spel nog steeds actueel. De millenniumdoelen hebben plaatsgemaakt voor duurzame ontwikkelingsdoelen. SDG4, goed en toegankelijk onderwijs voor iedereen, ligt nog niet op koers om bereikt te worden. Door toenemende conflicten, ziektes en klimaatrampen is het nog steeds ontzettend moeilijk voor kinderen om onderwijs te volgen.

Het GROTE SAMEN NAAR SCHOOL spel is geüpdatet. Met behulp van de deelnemerskaarten kruipen de kinderen in de huid van een leeftijdsgenoot in een ontwikkelingsland, die van huis naar school moet zien te komen. Naast de opdrachten op het speelbord, moeten de kinderen tijdens het spel vragen beantwoorden over de thema’s kinderrechten, gezondheid, voorzieningen en onderwijs. In de handleiding staat achtergrondinformatie om de antwoorden te kunnen toelichten.

Het spel is geschikt voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en klas 1 t/m 3 van de middelbare school. In de handleiding staat een aantal lessuggesties voor hoe het spel kan worden ingezet.

Interesse in dit spel? Neem contact op!