Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEMR 2017/8: who is accountable for the right to education in the South?

20 november 2017

‘Accountability’ – dat is het thema van het Global Education Monitoring Report 2017/8: wie waakt over onderwijs, en hoe? Met de jaarlijkse rapporten brengt het GEMR-onderzoeksinstituut in kaart hoe het in de wereld vordert met de internationale onderwijsdoelen, waarbij per rapport een speciaal thema wordt uitgelicht.

Goed onderwijs is als eerste een zaak voor nationale overheden. Maar overheden in ontwikkelingslanden hebben daar niet altijd de middelen, expertise of capaciteit voor, of stellen andere prioriteiten. Andere partijen – donoren, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, private sector – proberen vaak in te springen waar overheden iets laten liggen. Op nationaal, regionaal en mondiaal niveau.

Op deze Internationale Dag voor de Rechten van het Kind organiseert GCE-NL een bijeenkomst over de rol die Nederlandse maatschappelijke organisaties spelen bij het recht op onderwijs in ontwikkelingslanden. Het speelveld voor Nederlandse maatschappelijke organisaties is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Bracht dat alleen beperkingen en belemmeringen mee? Of zijn er ook nieuwe kansen ontstaan? Nieuwe of andere vormen van samenwerking? Wat is precies de meerwaarde van maatschappelijke organisaties? Welke potentie blijft nu nog ongebruikt? En wie waakt eigenlijk over het recht op onderwijs voor iedereen?

Lees meer

Read more

Locatie

Algemene Onderwijsbond
Sint Jacobsstraat 22
Utrecht, Nederland
+ Google Maps